RSS

Je to v kaši ;-)

Kaši z ovesných vloček si dávám docela často, nejen kvůli linii a střevům, ale má i dobrý vliv např. na vlasy. Často ji míchám s nějakou jinou obilninou (pohankou), ale nejradši ji mám jen s vodou (s mlíkem mi nechutná)oslazenou rozmačkaným banánem a zjemněnou arašídovým máslem. Do toho lžičku mletého lněného semínka je z toho úplná nabíjecí bomba pro tělo.

VLoček je dost druhů, a řeknu to takhle mohou Vás pěkně potrápit (např. Dree a"její"myška). Všeobecně je lepší investovat do vloček víc, ale zase né moc ;-).

Obyčejné vločky, cena 6,90-11,90kč

 Často jsou plné "plušek"-obalů od zrna, což kazí chuť i vzhled kaše. Když je vařím musím je propláchnout a všechny obaly vysbírat, i tak se mi nějaký občas zasekne v puse. BLÉÉÉ!
Vaření v mikrovlnce nepřichází v úvahu, ani po několika různých návodech se nedařilo.
Vaření v hrnci-10-20min., určitě to rychle ztratí živiny, nehledě na doslova škrobovou strukturu kaše, která připomíná škrob na prádlo.

Na pečení ok.




Jemné ovesné vločky s klíčky, 19,90-28,90kč

Hned na úvod přiznávám že toto je můj TOP. Poměr chuť/cena/výkon/snadná připravitelnost...
Výrobce píše že jsou s klíčky, tudíž ještě zdravější.

Způsoby přípravy:
Teď se držte-máte doma termohrnek? Nasypte do něj vločky, ochuťte, zalijte vroucí vodou a jděte do práce. Na dopolední svačinku si akorát otevřete teplou kašičku, i když jste razili v 6 ráno. Nebo když nestíháte přípravu snídaně a jíte akorát tak rohlík ve vlaku.
Stejně jednoduchá je příprava v mikrovlnce(zalít studenou vodou, ohřát).
 Vločky jsou jemné a chutné, tudíž ihned po zalití horkou vodou se dají konzumovat.
Jediné mínus-vločky jsou z Anglie. Proč? U nás se nepěstují nebo co?


EMCO expres kaše natural, 40-50kč
Předražené vločky, v kterých jsou ještě jakési příchutě-resp.vanilkové aroma. Mají vlastnosti vloček o kterých se zmiňuji výše, ale za úplně jinou cenu.
Na druhou stranu máte spoustu informací na krabici.


Spíše bych chtěla upozornit-ruce pryč od různých modifikací této značky-kaše s jablky atp. Jsou nadopované cukry a zbytečnými aditivy, to si rovnou dejte na snídani kousek domácí buchty ;-)








Ovesná kaše Nomina (Nominal), 22-32kč
 S těmito kašemi jsem vlastně začínala. Mají jemnou strukturu, připomínají kaše pro malé děti. Je to rychlá příprava a dají se využít např. i jako mouka na ovecné lívanečky atp.

Jejich předností je hodně druhů (špaldová, pohanková, jáhlová). Nevýhodou je, že často jsou kombinované např. s kukuřičnou krupicí. Takže ovesné atp. bývají jen ze 60%, 40% je kukuřičná krupice.
Přesto jako obměna a zpestření jsou super.








Všechny uvedené výrobky mají v prodejnách zdravé výživy, často se teď i objevují v běžných obchodech.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 komentářů:

versul řekl(a)...

Tak tento prehľad je fajn, ja kupujem klasické vločky Dobrý život a sú super na prípravu v mikrovlnke. Pred tým som kupovala klasické Tesco vločky, ale stále ich majú vypredané, takže kúpim tie, čo majú :) Inak ten nápad s termohrnkom nemá chybu :)

barumka řekl(a)...

Jo taaak, no to se mam na co tesit:) Ja kupuju obyc vlocky Albert Quality, ty jsou co do vzhledu vlocek ok a jeste mam koupenou Emco instantni natural, ale i ta natural je doslazovana, obsahuje suseny mliko a spoustu dalsich veci, takze to je jen o kousicek lepsi nez ty ochucene. Ty ochucovane nejsou vseobecne nic moc, ale co tak slysim od lidi, tak vsichni milujou tu Emco cokoladovou. Ja mam taky radsi kasi bez mlika, nejlepsi je pres noc namocit vlocky, rano do ni nahazet par rozinek, orisky a ovoce (nejlip chutna s tresnema), jen kdybych na to pravidelne nezapominala...:))

cannelle řekl(a)...

Tak Emco ochucené jsem často používala a třeba z malinové tak čpěla ta chemická příchuť, že se to nedalo jíst. Za tip s termohrnkem mocný dík, tohle by mne jakživa nenapadlo - večer zaleji, ráno sním. Paráda!

dree řekl(a)...

:)) bych málem zapomněla :D
ty druhý, jemný s klíčky jsou taky moje nej nej nej, kupuje je ve zdravé výživě za rovnou dvacku
od "myších" dob jsem jiný neměla
přípravou v termohrnku jsi mě teda dostala, to by mě fakt nenapadlo! :) já si jí dělám v mikrovlnce vlastně od začátku furt
míchám tyhle ovesný, pohankový a jáhelný vločky, ovesných mám vždy největší podíl
instatní kaši jsem nikdy neměla a všude slyším, jak je to sladký, takže zůstanu u tý domácí

KAT řekl(a)...

tak ty na prvním obrázku já doteď dokonce vyhledávala, kaši už jsem si dlouho nedělala ( emco se nepočítá, to není ,,pravá ,,kaše-pravdu díš, je to čímsi slepené a ochucené chemicky, ale tu malinovou budu muset ochutnat, miluju malinový věcičky)
ty s klíčkama jsou v bio kvalitě? nikde jsem je zatím nepotkala.pořád koukám jak přidáváš burákový máslo a všemožný pasty- kéž bych se nebála že toho sežeru celou tu sklenici.

barumka řekl(a)...

Tak tos me dostala, babovku jsem nepekla ja, ale mamka, kazdopadne jsem se ji sla zeptat a rekla mi, ze to je uplne normalni dvoubarevna babovka, na kterou najdes recept snad ve vsech kucharkach, pricemz cast mouky nahradis moukou pohankovou (ja ji koupila v Albertu v regalu s biopotravinama). Ona vsecko dela od oka, takze s gramazema nemuzu slouzit:) Je zajimavy, ze zmena jedne ingredience za podobnou muze uplne zmenit chut vyslednyho pokrmu.

skoricova řekl(a)...

Díky fitnessko za náhled a názor :-) Ještě mě napadá a mírně zneklidňuje, jestli tyhlety vlastně jakože pozitivní výsledky mi neříkají, že jsem prostě i v ideálním poměru "nezhubnutelnej člověk". Myslím to tak, že 14 kilo tuku je sice hodně, ale na moji postavu je to málo, když mám 90 kg. Vím, že číslo na váze není to nejdůležitější, ale raději bych spadala do kategorie kolem 65 kg, než do 75. Myslíš, že výsledky mi říkají, že prostě jsem svým založením a i v ideální konstelaci hvězd prostě "mohutná"?

Okomentovat